• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam65
Toplam Ziyaret12914099

% 85 görme özrlü raporu var maaş bağlanmıyor

 

 

 

 

 

 

 Ebubekir bebek başını sürekli yere vuruyor

 

     

      Görme özürlü olduğu için sürekli birinin kontrolünde olması gerekiyor.  

 

       Mehmet Karatepe adında bir vatandaş, 3 yaşında ki oğlu Ebubekir % 85 görme özürlü raporu (Sürekli) olduğu halde defalarca müracaat etmesine rağmen ‘Evde Bakım maaşı’ bir türlü kendisine bağlanmadı. Ebubekir Karatepe erken doğumdan sonra çeşitli hastanelere götürüldükten sonra en son İstanbul Cerrahpaşa Hastanesine götürülüp orada 2 defa göz ameliyatı oldu. Yapılan ameliyatlara rağmen şu anda % 85 görme özürlü raporu verildi. Ebubekir’in babası Mehmet Karatepe’’ Erken doğumla üçüz çocuk sahibi oldu. Diğer iki tanesi vefat etti. Bu çocuğumun yaşaması için birçok kez çeşitli hastanelere götürdük. En son İstanbul Cerrahpaşa Hastanesine götürüp 2 defa ameliyat etik. Orada 80 gün kaldık. Maddi durumum zayıf olduğu için akrabalarımın yardımıyla ve kaymakamlığın maddi katkısıyla çocuğumun gidiş geliş yol parasını karşıladık. Daha sonra 2 defa Evde bakım maaşı almak için gerekli terkere başvurmamıza rağmen hiçbir olumlu sonuç alamadık. Özürlü olupta maaş bağlanan nice vatandaşımız varken ben niye alamıyorum buna bir türlü anlam veremedim. Şimdi Sayın Bakanımızdan bize sahip çıkmasını istiyorum’’dedi.

       Çocuğunun psikolojik gelişimi hakkında göz yaşları içinde konuşan baba Mehmet Karatepe’’Kirada oturuyorum, çocuğumun durumu hiç iyi değil. Sürekli birinin kontrolünde olması lazım. Bazen kendini yere atıyor ve başını defalarca yere vuruyor, ellerini ısırıyor, başını görmediği için duvarlara çarpıyor. Onun bu durumunu her gördükçe kahroluyorum. Evde sıcaktan dolayı sürekli başını ıslatıyor, vücudunu serin tutmaya çalışıyoruz. Annesi mutfağa girdiğinde mecburen ben ona bakıyorum. Benim işim olduğunda annesi bir an bile yanından ayrılmıyor ve sürekli ağlıyor. Devletimizin bize sahip çıkmasını bekliyoruz’’dedi. Birçok vatandaşında özürlü raporu olmasına rağmen aynı sıkıntıyı çektiği de edinilen bilgiler arasında. Bu konuda sorunun Şanlıurfa mı yoksa Viranşehir merkezli olduğu ise bilinmiyor.    bizimgazete63.com



1198 kez okundu

Yorumlar

allah sabır versin     31/07/2011 23:45

öncelikle kardeşimize ve ailesine allah sabır versin hasta bakmak kadar zor ve ağır bir durum yoktur.Bu mağdur arkadaşımızın durumu ortada bakıcı maaş görevlileri ihmalkar davranıyorlar ya da torpili olanları işliyordur.şüphenmemek elde değil. ama yetkililere şikayet etmek lazım kimin başı yanıyorsa yansın.
Misafir - Yasin

sebebi     30/07/2011 19:32

Herkese bağlıyorlarda neden bu kardeşe bağlamıyorlar acaba ilaki bir sebebi vardır.
Misafir - mehmet hakkı

sebebi     30/07/2011 19:25

Herkese bağlıyorlarda neden bu kardeşe bağlamıyorlar acaba ilaki bir sebebi vardır.
Misafir - mehmet hakkı

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası